Nye ledere i Trysilhus

Trysilhus vokser seg stadig større, og boligselskapet trekker nå inn to lokale kvinnelig ledere til å styre den daglige driften.

Den familieeide bedriften, som så dagens lys i 1993, bygger leiligheter på store deler av Østlandet. Trysilhus har spesialisert seg på bygging av rekkehusleiligheter og konsentrerte småhus.

Totalt i hele konsernet er det nå 80 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Drammen, der familien Jordanger styrer butikken. Det drammensbaserte selskapet er inne i en rivende utvikling og hadde en omsetning på 365 millioner kroner i fjor, noe som er 80 millioner mer enn for fjoråret.

Lokal duo inn i ledelsen
Den økte aktiviteten gjør at Jordanger-familien nå ser behovet for å styrke Trysilhusgruppen ytterligere ved å ansette to lokale kvinner i ledelsen; Helen Gåsvik fra Lier og Trine Hastad fra Drammen. Gåsvik tar over som daglig leder for Trysilhus, som er markedsselskapet i konsernet, mens Hastad tar over som daglig leder for Trysilbygg som er entrepenørselskapet.

– Vi ønsket å få inn eksterne ressurser med tanke på å styrke selve boligutviklingen. Jeg tror forøvrig at kvinner generelt sett er flinkere til å ha fokus på godt bomiljø og godt sosialt miljø enn oss menn, sier Geir Olai Jordanger i Trysil Areal.

Familien vil nå trekke seg mer ut av den daglige ledelsen av firmaet og konsentrere seg mer om den strategiske utviklingen. Gründeren bak Trysilhus; Helge Jordanger (65), trer tilbake og blir en tilgjengelig ressurs, mens sønnene også får nye oppgaver.

Kjetil Jordanger starter i den nye rollen som konsernsjef for Trysilhusgruppen AS med fokus på strategi og systemutvikling. Geir Olai fortsetter som daglig leder av Trysilhus Areal med hovedfokus på store areal og samarbeid med andre utbyggere.

En av ”gutta”
– Det blir både spennende og utfordrende å få være med på å utvikle Trysilhusgruppen videre. Og spesielt morsomt er det å være med på å utvikle en bedrift i mitt eget nærområde, sier Helen Gåsvik som er bosatt på Tranby. Gåsvik er sivilingeniør og kommer fra stillingen som regiondirektør i Skanska Bolig.

Trine Hastad, som bor på Konnerud, har jobbet sammen med Gåsvik på Estatia Resort-prosjektet på Norefjell.

– Jeg har jobbet som prosjektleder for entrepenørvirksomheten i Trysilhusgruppen de tre siste årene, og dette blir en ny utfordring innen et område jeg kjenner godt, sier Hastad.

– Det er veldig hyggelig og morsomt at vi får inn dyktige, kvinnelige ledere i en mannsdominert næring som dette. Nå er rundt halvparten av de ansatte i Trysilhusgruppen kvinner, men jeg kaller alle for ”gutta” uansett , smiler nestor Helge Jordanger.

En million hver dag
Og butikken til ”gutta” går bra. Hver eneste dag i året omsetter drammensselskapet

for en million kroner i boliger. Totalt ble det i fjor solgt 170 leiligheter.

– I 2011 hadde vi et svært godt år, og i fjor økte vi omsetningen med ytterligere 80 millioner kroner, fra 285 til 365 millioner. Driftsresultatet økte tilsvarende, fra 23 millioner i 2011 til 29,5 millioner i 2012, altså en økning på over 28 prosent, sier en fornøyd daglig leder i Trysilhus; Kjetil Jordanger som har følgende forklaring på hva som er suksess-oppskriften.

Mye boglede for lite penger
– Grunnlaget for suksessen er at vi har lykkes med å skape boglede. Dette har vi gjort ved å legge vekt på velprøvde og velfungerende planløsninger, utvendig miljø, best mulig beliggenhet i forhold til lokal infrastruktur og en både riktig og forutsigbar pris, sier Jordanger som rett og slett tror målgruppen for disse leilighetene ser at de får mye igjen for pengene.

– Vi har tre målgrupper; de nyetablerte, de som må etablere seg på nytt og seniorer. Disse gruppene ønsker gjerne et praktisk og fint sted å bo uten at de trenger å ”bo seg i hjel” rent økonomisk. Gjennom pris og gunstig finansiering i Husbanken blir slike ønsker mulige å oppfylle, sier Trysilhus-sjefen som også tror det er veldig viktig at selskapet har hånd om hele verdikjeden, alt fra tegning av leilighetene til oppkjøp av tomter, bygging og salg.