Litt svakere fra Mesta

Mesta har fått en tilfredsstillende start på 2013. Omsetning og resultat i 1. kvartal er på linje med fjoråret.

Første kvartal er tradisjonelt det svakeste kvartalet gjennom året på grunn av vinterkostnadene.

I 1. kvartal hadde Mesta en omsetning på 897 millioner kroner, mot 923 millioner kroner samme periode i fjor. Driftsresultatet for kvartalet ble -6 millioner og det negative resultatet skyldes kostnader knyttet til vinterdriften. Tilsvarende resultat i 2012 var 12 millioner kroner.

- Vi har fått en start på 2013 som er omtrent som forventet og på linje med fjoråret. Jeg er fremdeles like optimistisk med tanke på 2013 som helhet og forventer vekst både i omsetning og resultat, sier adm. direktør Harald Rafdal i Mesta.

Ordrereserven er fortsatt solid og var per 31. mars på 6,6 milliarder kroner, mot 6,7 milliarder på samme tidspunkt i fjor. I årets anbudsrunde for driftskontrakter vant Mesta kontrakter for 1,8 milliarder kroner og beholder dermed sin dominerende posisjon i dette markedet.

Egenkapitalandelen var på 47,1 prosent ved utgangen av 1. kvartal, mot 42,6 prosent på samme tidspunkt i 2012. Likviditeten er fremdeles god.

Sykefraværet utviklet seg i positiv retning i kvartalet og var på 5,6 prosent, mot 6,6 prosent i samme kvartal i 2012. Skadetallene derimot gikk i feil retning. H1-verdien i 1.kvartal ble 6,9 mot 1,6 året før. Økningen skyldes fire skader med fravær i årets første kvartal, mot en skade med fravær samme periode i fjor.

- Jeg er ikke fornøyd med utviklingen i skadetall. Her har vi alle et ansvar for å snu den negative trenden fra 1. kvartal. Det har vi klart før og det skal vi klare igjen, sier Rafdal.