- En helt normal måte å bygge på

Prosjektleder i Statens vegvesen, Harald Inge Johnsen, sier at broen som raste sammen sist uke i Trondheim er bygget på normal måte.

- Ja, det er en helt normal byggemåte. Vi har brukt reisverk fra bakken med bjelker på toppen av bærestillaset. Over kjøreåpningen er det bærebjelker i stål eller aluminium, sier Johnsen til Byggeindustrien.

Uavhengige granskningsgrupper
Han vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken til at broen i Trondheim kollapset.

- Det er alt for tidlig å trekke noen konklusjoner. Sintef er med i granskningsgruppen som totalentreprenøren Reinertsen har etablert, mens politiet har nedsatt en egen granskningsgruppe, sier Harald Inge Johnsen.

Granskningsgruppen til Reintertsen skal bruke to uker på sitt arbeid.

Politiet har hentet ut konstruksjonsdeler som kan ha betydning for den videre etterforskningen. Det skal være snakk om deler fra stillas og forskaling.

Opprydning
Opprydningsarbeidet etter brukollapsen på Leangen i Trondheim startet lørdag formiddag. Statens vegvesen regner med at veien åpner for ferdsel igjen i løpet av uken.

– Ulykkesstedet er ikke frigitt, men vi har gitt tillatelse til at arbeidet med å rydde området kan begynne. Det er fordi at vi ser nødvendigheten av at Håkon VII gate blir gjenåpnet for trafikk. Samtidig må vi ivareta undersøkelsen på en ansvarsfull måte, sa seksjonsleder for etterforskning i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Are Kattem til adressa.no rett før helgen.