1.125 funnet døde etter bygningskollapsen i Dhaka

Dødstallene etter bygningskollapsen i Bangladesh har steget til 1.125, etter at 15 nye døde ble gravd fram fra ruinene.

Tallene kan fortsatt stige. Heisekranene og bulldoserne har fortsatt ikke fjernet all bygningsmassen etter at ni etasjer høye Rana Plaza kollapset.

Fredag ble 18 år gamle Reshma Begum gravd ut fra ruinene, 17 dager etter katastrofen. Hun overlevde innesperret i ruinene i over to uker ved å drikke regnvann og ved å spise mat hun fant i matboksene til døde kolleger.

– Hun er i god form og kommer seg raskt. Jeg snakket med henne sist for bare noen få minutter siden. Hun sa at hun hadde sovet godt og at hun hadde spist frokost, sier militærlegen Fakrul Islam til AFP.

Flere tusen tekstilarbeidere hadde sin arbeidsplass i bygningen, og over 3.000 var på jobb da den raste sammen 24. april. Ifølge en foreløpig rapport kan kollapsen har blitt utløst av vibrasjoner fra fire kraftige generatorer som var plassert i bygningens øverste etasje.

Politiet i Bangladesh har arrestert tolv personer, mistenkt for å ha truet arbeidere til å gå på jobb, selv om veggene i bygningen hadde begynt å slå sprekker. (©NTB)