Halvorsen vil gjennomgå høyere utdanning

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil gjennomgå norsk høyere utdanning. – På høy tid, mener studentorganisasjonen.

Statsråden sier til Aftenposten at «det hadde vært naturlig å forvente at flere studenter hadde gjennomført til fastsatt tid».

Halvorsen vil derfor nå at kvalitetsreformen gjennomgås i en stortingsmelding. Kvalitetsreformen ble innført i 2003 og var en omlegging av høyere utdanning.

Stortingsmeldingen skal inneholde forslag til forbedringer om blant annet studiekvaliteten, skriver Aftenposten.

– Overfylte saler

Norsk studentorganisasjon mener det er på høy tid med en slik gjennomgang.

– Kvalitetsreformen har blitt en kvantitetsreform. Stadig flere studerer, men kvaliteten på utdanningene stiller vi klare spørsmål ved, sier leder Øyvind Berdal til NTB.

– Det må øremerkes midler til å satse på utdanningskvalitet på institusjonene. Studenten må følges opp og gis god veiledning. Man kan ikke være kjent av dagens situasjon hvor studentene stues inn i overfylte saler, og foreleser ikke har tid til å følge opp, sier han.

– Stor fragmentering

Kompetansedirektør i NHO, Are Turmo, hilser også gjennomgangen velkommen. NHO ønsker seg færre og bedre studietilbud, ifølge Aftenposten.

Det samme gjør opposisjonen på Stortinget.

– 1.900 studieprogram og nesten 50 høyere utdanningsinstitusjoner medfører en for stor fragmentering av økonomiske og ikke minst faglige ressurser. Dette må adresseres i en melding om kvalitet i høyere utdanning, sier stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) til NTB. (©NTB) (©NTB)