Verdensstjerner på lagene til Glava Tour

Norges største sykkelritt arrangeres 15.-19.mai, og vil som startlisten viser samle et meget godt startfelt.

Fjorårsvinner Edvald Boasson Hagen er på plass og vil forsvare fjorårsseieren, og det bygger opp til en duell med tidligere hjelperytter Lars Petter Nordhaug som nå sykler for Team Blanco. Alexander Kristoff og hans Katusja-lag er også et av de sterkere lagene på lista, og han vil garantert markere seg i de avsluttende spurtene. Hele 35 nasjoner er representert i rittet, og vi må også nevne vinneren av Milano-Sanremo, Gerald Ciolek som en rytter vi forventer kommer til å sette farge på rittet. Alt i alt er det mange spennende navn for de som vil være med å sette sitt preg på de fem etappene. Fire norske kontinentallag stiller til start med sine sterkeste mannskap, og vil få verdifull matching mot flere av verdens beste ryttere. Flere av de norske kontinentallrytterne er også sterke nok til å kunne markere seg godt på etappene og også i sammendraget.

TV 2 vil som i fjor ha en god dekning av rittet på hovedkanalen. Det skal sendes daglig opp i mot tre timer direkte. Arrangøren er også meget godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Eurosport som sikrer sendeflate utenfor Norges grenser. 47 land i Europa og 17 land i Asia og Oseania vil ha tilgang til sendingene fra rittet. Glava Tour vil i Europa stort sett bli sendt på Eurosport 1, mens Italia rundt sendes på Eurosport 2. Sendetidene finner du her:

Det bygger opp til folkefest langs løypene. Man får stadig inn nye rapporter om små arrangement som settes i gang langs de 899km løpet passerer i løpet av de fem dagene.