Skal undersøke likheter mellom Reinertsen-ulykker

Siden mars i fjor har Reinertsen AS vært involvert i to dødsulykker med til sammen tre omkomne personer. Nå vil Arbeidstilsynet se nærmere på om det er likheter mellom ulykkene.

Det er Adresseavisen som skriver dette i dag. Avisen har intervjuet regiondirektør Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet Midt-Norge.

– Vi vil etter hvert se på om det er likhetstrekk på Leangen og ulykken på Brattøra. Dette er derimot ikke noe vi starter med, påpeker Stig Magnar Løvås.

Til Byggeindustrien ønsker Løvås foreløpig ikke å uttale seg om saken.

– Nå har de involverte partene møter, og vi ønsker å gi dem nødvendig arbeidsro før vi kommer med ny informasjon om brukollapsen, sier Løvås til Byggeindustrien.

Onsdagens brukollpas-ulykke er den andre dødsulykken Reinertsen har vært involvert i de siste 14 månendene. 16. Mars i fjor omkom den 53 år gamle Leszek Goral i en arbeidsulykke i Torndheim. Han var innleid av hovedenterprenør Reinertsen for å utføre betongarbeid ved montering av hulldekkeelementer på et bygg på Brattørkaia.

Entreprenøren fikk kritikk etter ulykken, blant annet for manglende tegninger og monteringsbeskrivelse. Men ifølge avisen avsluttet Arbeidstilsynet saken uten å gi pålegg eller reaksjoner til entreprenøren.

Løvås i Arbeidstilsynet ønsker overfor Adresseavisen ikke å spekulere i årsaken til at samme entreprenør har vært involvert i to dødsulykker i løpet av litt over ett år.

– Jeg tror ikke vi skal spekulere i det. Reinertsen er et stort firma med mange prosjekter, og det kan være tilfeldig. Vi vil etterhvert se på om det er likheter mellom ulykkene. Det er naturlig å se på historien til firmaet når vi gransker ulykker. Det er imidlertid store forskjeller mellom hendelsen på Leangen og den på Brattøra, sier Løvås.

Det er over 20 år siden sist en lignende brukollaps skjedde i Norge.