Vegvesenet stanser bygging av tilsvarende bruer

Statens vegvesen har torsdag bestemt seg for å sette ti bruprosjekt, som skulle bygges på samme måte som den som raste sammen i Trondheim, på vent.

Til NRK Trøndelag forteller direktør Lars Erik Hauer fra veg- og transportavdelingen i Vegdirektoratet at det er planlagt brukt tilsvarende byggemetode på ti andre bruer de neste to årene, men ingen av dem har kommet like langt som brua på Leangen. Disse prosjektene utsettes nå til etter at man har funnet årsaken til brukollapsen i Trondheim

– Vi har tatt en runde for å se om det pågår tilsvarende bruarbeider for øyeblikket. Det gjør det ikke. Hadde vi funnet slike arbeider hadde vi stoppet dem, sier Hauer til NRK.

Til vegvesenets egne nettsider, sier Hauer videre:

- Listen er prosjekter der vi så langt har vurdert det som vanskelig å stenge vegen – enten på grunn av høy trafikk, eller grunnet mangel på omkjøringsveger. Men Vegvesenet vil sørge for tiltak som ivaretar sikkerheten for både trafikant og de som arbeider på prosjektene. Dette kan medføre at vi likevel i perioder kan måtte stenge vegen ved støping, sier direktør Lars Erik Hauer i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Hvorvidt trafikken skulle vært stoppet mens bruarbeidet foregikk har også vært et tema i etterkant av ulykken. Hauer understreker at sikkerhet alltid går foran hensyn til fremkommelighet, men åpner også for å se mer på disse rutinene.