Vegvesenet bidrar til undersøkelser

Statens vegvesen bistår politiet og Arbeidstilsynet etter kollapsen av nye Rotvollhaugen bru i Trondheim onsdag.

I løpet av fredag arbeider vi sammen med entreprenøren Reinertsen as med å få klart hvordan og når restene av brua skal tas ned.

- Vi stiller med alle våre ressurser til disposisjon. Vi ønsker ikke foreløpig å mene noe om årsakene, men bidrar inn i arbeidet som politiet og Arbeidstilsynet gjør. Vi fortsetter oppfølging og støtte til involverte og pårørende, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Han legger ikke skjul på at hendelsen preger hele Statens vegvesen. Vi har stor medfølelse for de pårørende og andre berørte.

Det pågår fortsatt undersøkelser på ulykkesstedet – og det gjennomføres møter mellom politi, Arbeidstilsynet, Statens vegvesen og entreprenøren. I tillegg settes det også fokus på opprydding og planer for trafikkavvikling. Dette er et omfattende og krevende arbeid.

- Selv om arbeidet med nye Rotvollhaugen bru skjer i regi av en entreprenør, har vi som byggherre et overordnet ansvar for helse, miljø og sikkerhet for alle som arbeider på anlegget og for alle som ferdes gjennom vegarbeidsområdet, sier Johnsen.

Statens vegvesen vil ha alle fakta på bordet i forbindelse med brukollapsen og følger politiets og Arbeidstilsynets arbeid nøye. Vegdirektøren skal ha hendelsesrapportering i henhold til gjeldende rutiner – og vil innkalle alle berørte aktører til en formell gjennomgang av hendelsen.

- Det pågår ikke tilsvarende arbeider med brustøyp og trafikkavvikling gjennom og i anleggsområde andre steder i landet. Uten at vi trekker noen konklusjoner om årsaker og hendelsesforløp i Trondheim er det naturlig at vi også ser på trafikkavvikling i forbindelse med pågående vegarbeid. Vi har fokus på vegbrukernes sikkerhet, sier Lars Erik Hauer – som leder Veg- og transportavdelingen i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Innherredsveien, Tungavegen og Travbanevegen ble åpnet for trafikk natt til torsdag 9. mai. Når det gjelder ytterligere informasjon om trafikkavvikling, kommer det egen informasjon.