Namsos kommune kan ta over Rock City

Rådmannen i Namsos kommune la onsdag fram en innstilling hvor han foreslår at kommunen overtar alt ansvar for Rock City. Kommunestyret skal behandle saken 30. mai.

I innstillingen foreslår rådmannen at Namsos kommune skyter inn 3,7 millioner kroner i egenkapital under forutsetning av at kommunen da blir eneeier i senteret, skriver Adresseavisen.

Dette vil ligge til grunn for alle videre forhandlinger med tredjeparter i saken, som Kulturdepartementet, samt utbygger og de ansatte, ifølge rådmannen.

Rock City Namsos' styreleder Erik Stene er svært fornøyd med rådmannens ståsted.

– Det er veldig godt å se at det nå går mot løsning i denne saken – og at Namsos kommune vil gå inn og ta totalansvar. Nå gjennomfører kommunen de grepene som oppdragsgiveren vår, Kulturdepartementet, har krevd, sier Stene.

Tidligere i vår ble det klart at Namsos kommune etterga husleiegjeld for 7,5 millioner kroner for årene 2011 og 2012, samt husleie som har påløpt hittil i år. Rock City har ikke betalt husleie siden 2011 og har en negativ egenkapital på nærmere 11 millioner kroner.

De siste årene har senteret fått over 50 millioner kroner i offentlig støtte fra stat, fylkeskommune og kommune. Kulturdepartementet har sagt nei til videre hjelp hvis ikke økonomien ordnes.