Multiconsult mest populære blant studentene

Mens Skanska topper blant entreprenørene.

Det kommer frem i Universums studentundersøkelse for 2013. Listen over de mest attraktive arbeidsgiverne i byggenæringen toppes av tre rådgiverselskap.

Den gjeve førsteplassen kapres av Multiconsult, mens Norconsult og Rambøll følger på de to neste plassene. Skanska Norge ligger på fjerdeplass, og topper altså blant entreprenørene.

– Vi tar med oss at vi fortsatt er mest attraktive blant entreprenørene, men helt fornøyd er vi selvsagt ikke, og vi har tenkt å ta opp kampen med rådgiverne. Vi har vært gjennom en periode med svake økonomiske resultater og dette har nok påvirket vår attraktivitet. Nå er vi på vei opp av bølgedalen; vi har med oss en spennende ordrereserve; kan tilby et unikt kompetansemiljø, så vi skal nok gi rådgiverne hard kamp om hodene i årene fremover, forteller kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse i Skanska Norge i en pressemelding.

Samtidig som Multiconsult topper Universums undersøkelse, har de tidligere denne uken også blitt rangert på topp blant rådgiverne Karrierebarometeret i arbeidsgiverattraktivitet.

– Multiconsult ønsker å ta nummer 1 – posisjonen i vår bransje. Med en posisjon som den mest attraktive rådgiveren blant teknologistudenter i to uavhengige undersøkelser er vi optimistiske med hensyn til fremtiden. De vi rekrutterer i dag bidrar til vår suksess i fremtiden, sier Christian Nørgaard Madsen, administrerende direktør i Multiconsult.

Carlo Duraturo er daglig leder i Universum. Han sier synlighet er en av rådgivernes store konkurransefordeler.

– Rådgiverne har i flere år gjort det meget skarpt i undersøkelsen, og også i år ligger de langt foran entreprenørbedriftene på totallisten. Hovedårsaken er de alle har vært mer synlige og fått økt kjennskapen de siste årene. Spesielt tiltrekker de seg flere jenter i dag enn de gjorde for 5 år siden, sier Duraturo.

– Skanska topper listen foran sine konkurrenter innen entreprenørbransjen, og studentene som har valgt Skanska som sin drømmearbeidsgiver forbinder de med interessante prosjekter og produkter samt et kreativt og dynamisk arbeidsmiljø. Studentene oppgir også at Skanska er god på opplæring og utvikling, og at selskapet er en god referanse for en fremtidig karriere, legger Duraturo til.

Universum studentundersøkelse 2013 er en stor undersøkelse hvor hele 10417 studenter har svart på en rekke spørsmål om sin drømmearbeidsgiver. Av disse 10417 studentene er 3495 teknologistudenter, og svarene til denne gruppen er grunnlaget for topp 50-listen for teknologiselskaper. Skanska kom på 23. plass på totallisten for teknologiselskaper. Av de 3495 studentene som studerer teknologi er 677 studenter innen bygg og anlegg.

Topp 10 i byggenæringen

1. Multiconsult

2. Norconsult

3. Rambøll

3. Skanska Norge

5. Sweco

6. Veidekke

7. Aker Solutions

8. Statens Vegvesen

9. AF Gruppen

9. COWI

9. Statoil