Bergen bygges

Tre nye Statsbygg-prosjekter i Bergen foreslås i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett oppstart av tre Statsbygg-prosjekter i Bergen: Nytt bygg for Kunst- og designhøgskolen, rehabilitering av universitetsmuseet og oppgradering av Håkonshallen.

Les også: Startar bygging av nye statlege bygg for 13,7 milliardar kroner

– Det er utrolig spennende og en stor tillitserklæring, uttaler administrerende direktør Øivind Christoffersen i Statsbygg i en pressemelding.

Les hele hans kommentar til revidert statsbudsjett her.

Kunst- og designhøgskolen

En etterlengt startbevilgning til Kunst- og designhøgskolen er nå foreslått i revidert nasjonalbudsjett (RNB). I RNB er det satt av 15 millioner kroner til igangsetting. Kostnadsrammen er foreslått på 1.037,8 millioner kroner. Tomta ligger på Møllendal og skal gi plass til et nybygg på 14.500 kvadratmeter. Nybygget skal samlokalisere skolens 300 elever som i dag er spredd på seks forskjellige adresser i Bergen.

Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet i Bergen skal rehabiliteres, og det foreslås startbevilgning på 20 millioner kroner. Prosjektet er delt i to faser, og fase 1 med sydfløy og aula er gitt kostndsramme på 328 millioner kroner. Museumsbygningen har stor kulturhistorisk verdi og ble oppført på 1800-tallet etter tegninger av arkitekt Johan Henrik Nebelong. Målet er, i størst mulig grad, å tilbakeføre bygningen til opprinnelig stil og utseende.

Håkonshallen

Håkonshallen trenger nytt kjøkken og universell tilkomst. Stallbygningen og Håkonshallen ble forbundet gjennom en bro rundt år 1960.

Anretningskjøkkenet som betjener hallens festsal, ble lagt til Stallbygningen. Kjøkkenet er uendret fra 1961 og slitasje og nye krav til kjøkkendrift gjør at det ikke er iht. gjeldende regler og forskrifter. I tillegg er det behov for universell adkomst med heisløp til Håkonshallen. Prosjektene har en forventet kostnad på 18 millioner kroner, med en bevilgning på 8,5 millioner.