Grønt lys for E6 Sørkjosfjellet

Regjeringen har bevilget 20 mill kr til oppstart av ny E6 i Nord-Troms.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett har regjeringen sagt ja til første spadetak på Sørkjosfjellet, melder vegvesen.no.

- Sørkjosfjellet er en av de store flaskehalsene på E6. Dette er derfor en gledens dag for oss og befolkninga i Nord-Troms, sa Tove Karoline Knutsen fra Arbeiderpartiet da politikerne og Statens vegvesen hadde felles pressekonferanse mandag.

- Oppstart av prosjektet Sørkjosfjellet betyr at nå vil prosjektet gå sin gang med bevilgninger i årene som kommer, sa Irene Lange Nordahl (Sp) som også ser fram til at det blir oppstart med arbeidene på Nordnesfjellet i samme Nasjonal transportplanperiode (2014).

Tunnel gjennom Sørkjosfjellet handler om å styrke både framkommelighet og trafikksikkerhet på E6. Tunnelen som skal bygges blir 4,7 km lang. I tillegg kommer vegutbedring og tilførselsveger på begge sider.

Første spadetak blir tatt nå i høst og prosjektet skal være ferdig i 2016.- De første anbudene blir lyst ut i sommer, sa prosjektsjef Stein Johansen – som sammen med prosjektleder Gudmund Løvli og politikerne la fram det glade budskap.