Inn som Widerøe-eier for å trygge arbeidsplasser

Nordland fylkeskommune gikk inn på eiersiden i Widerøe for å beskytte arbeidsplassene i landsdelen.

Det opplyste fylkesrådsleder Odd Eriksen på en pressekonferanse i Bodø mandag. For fylkeskommunen er det viktig at ikke arbeidsplasser blir solgt ut.

– Vi er ikke primært interessert i å drifte et flyselskap, men det som er av stor viktighet er de 600 arbeidsplassene i landsdelen som vi nå trygger, samtidig som vi sikrer at hovedkontoret til Widerøe blir i Bodø, sa Eriksen.

Fredag ble det kjent at SAS har solgt flyselskapet Widerøe til en investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune. SAS har solgt 80 prosent av aksjene for om lag 2 milliarder svenske kroner.

Salget er en sentral del av SAS' forretningsplan som ble lansert i fjor høst, og har også vært en av betingelsene i låneavtalen som SAS inngikk med sju banker, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse og de tre statlige eierne før jul.

Torghatten ASA er majoritetsaksjonær med en andel på 51 prosent i det nye eierselskapet som kjøper Widerøe-aksjene. Fjord1 eier 34 prosent av selskapet, som har fått navnet WF Holding, mens Nordland fylkeskommune eier de siste 15 prosentene.