Sterk omsetningsvekst for Kruse Smith

Kruse Smith-konsernet satte ny rekord i omsetning og forbedret resultatet i 2012. Omsetningen økte til 4,1 milliarder kroner med et resultat på 100 millioner.

2012 var også et år hvor konsernet brukte betydelig med ressurser på utviklingsarbeid, noe som blant annet førte til at alle konsernets selskap ble ISO – 9001 sertifisert.

Kruse Smith Eiendom AS var også i 2012 en viktig og positiv bidragsyter til konsernets resultatregnskap. Boligmarkedet var krevende i siste halvdel av fjoråret, men likevel ga virksomheten et godt bidrag til konsernet. I juni 2012 kjøpte Kruse Smith Eiendom den norske delen av det danske børsnoterte selskapet Sjælsø. Oppkjøpet var resultatet av en strategisk prioritering i konsernets satsning på Østlandet, og deser allerede gode synergier til andre deler av konsernets virksomhet.

- 2012 var et godt år for Kruse Smith konsernets anleggsdivisjon, både med hensyn til omsetning og resultatbidrag. Anlegg har sin hovedadministrasjon på Forus i Stavanger, men har vunnet flere anbud i sør- Norge. Man ser blant annet en økning av oppdrag innen samferdsel og kraft, sier konsernsjef Jan Hestås i Kruse Smith..

En stor portefølje av prosjekter i region Syd bidro til god inntjening og godt resultat for entreprenørenheten i Kristiansand. Badelandet, opplevelsessenteret og hotellet Aquarama i Kristiansand er blant Norges største landbaserte offentlig-privat-samarbeid (OPS) prosjekt, og var et profilert og viktig prosjekt for denne regionen gjennom hele fjoråret.

- Entreprenørdelen av virksomheten rundt Oslo er nå godt etablert på Lillestrøm. Kruse Smith er i grep med flere prosjekter og aktive på tilbudssiden på flere typer utbyggingsprosjekter. Vi forventer mer synergier mellom eiendom og entreprenør i 2013 og 2014, og vi forventer også en bedre inntjening for entreprenøren på Østlandet i tiden fremover, legger Hestås til.

Sykefraværet for fjoråret var 5.02% (5.34% i 2011). 2012 var også et år med forsterket fokus på konsernets ansvar for miljø og bærekraftige produkter og løsninger. Noe som blant annet ble synliggjort ved at deres nye regionkontor på Forus ble miljøsertifisert etter BREEAM–standard.

- Kruse Smith Entreprenør AS og Kruse Smith Eiendom AS ble sertifisert av Det Norske Veritas i henhold til ISO 9001 i desember 2012. Som konsern er vi blant de første i bransjen som sertifiserer hele virksomheten. For kundene betyr dette bedre kvalitet i våre leveranser, og en mer profesjonell organisasjon. Etter sertifiseringen jobber vi mer enhetlig etter konkrete standarder og beste praksis, sier Hestås.

Som det fremgår av nøkkeltallene hadde konsernet en ordrereserve på 4.1 milliarder ved utgangen av 2012. Året 2013 ser også lovende ut for Kruse Smith. Ordresituasjonen er god, spesielt for entreprenørvirksomheten i Rogaland og anleggsdivisjonen. Totalt sett ser de for seg at veksten vil være moderat i alle konsernets virksomheter i 2013.