Thorleif Hals ny toppsjef i Johan G. Olsen-konsernet

Thorleif Hals er ansatt som ny adm. dir. i Johan G. Olsen-konsernet (JGO) med base i Kristiansand.

Han erstatter Pål M. Bratland. Thorleif Hals er i dag adm. dir. i Boen-konsernet. Boen utgjør forretningsområdet parkett i JGO konsernet, men vil fra og med 22. mai 2013 bli fusjonert med Sveitsiske Bauwerk Holding AG.

Boen-konsernet vil utgjøre en betydelig del av det nyetablerte selskapet Bauwerk Boen Holding AG, hvor for øvrig JGO konsernet vil ha en eierpost på 32.5 prosent. Thorleif Hals vil i tillegg til funksjonen som adm. dir. i JGO konsernet også inneha en viktig posisjon som vise-adm. dir. i den nye Bauwerk Boen gruppen med hovedansvar for integreringen av de to selskapene. Thorleif Hals tiltrådde stillingen i Johan G. Olsen 2.mai 2013.

- Thorleif Hals har vært svært viktig i snuoperasjonen som Boen-konsernet har gjennomført over de siste tre årene, en prosess som har medført at Boen-konsernet nå fremstår som en av parkettprodusentene i Europa med størst vekst og best inntjening. Fokus har vært å utnytte vår ledende kostnadsposisjon ved oppbyggingen av fabrikkanlegget i Litauen fra 1998 og frem til i dag, samt et sterkt fokus på å videreutvikle en salgsorientert organisasjon, sier styreleder Bjørn H. Rasmussen i Johan G. Olsen AS.

Thorleif Hals (55) er utdannet sivilingeniør bygg fra NTNU og bedriftsøkonom fra BI. Han har vært adm. dir. nasjonalt og internasjonalt for flere datterselskaper av henholdsvis Yara og Norsk Hydro, og var fra 1995 til 2006 utestasjonert i Asia og Europa. Før han kom til Boen i 2010 var Thorleif Hals adm. dir. i Yarwil, et selskap med virksomhet innen ny miljøteknologi til skipsindustrien og som er eiet av Yara og Wilh. Wilhelmsen.

Johan G. Olsen konsernet består av tre forretningsområder; Jiffy-konsernet, JGO Betong-konsernet og Boen-konsernet. JGO-konsernet oppnådde i 2012 en omsetning på ca. 2 milliarder kroner og en EBITDA i størrelsesorden 190 millioner kroner.