Asplan Viak signerte E18-avtale

Adm.dir Øyvind Mork i Asplan Viak har signert avtale med Statens vegvesen om planlegging og prosjektering av ny firefelts veg for strekningen E18 Østfold grense – Vinterbro gjennom Ås og Ski kommuner.

- Dette er den største kontrakten for planarbeid som er inngått for prosjektet E18 Ørje-Vinterbro. Vi er veldig fornøyd med å kunne tegne kontrakt med Asplan Viak, som vi tidligere har hatt et godt samarbeid med, sier Elin B. Amundsen, prosjektleder for E18 Ørje-Vinterbro.

Målet med arbeidet er i første omgang å utarbeide en reguleringsplan for ny firefelts motorvei på strekningen fra fylkesgrensen mellom Østfold og Akershus til Vinterbro i Ås kommune. E18 Riksgrensen – Oslo er en av de viktigste utenlands forbindelsene i transportsystemet i Norge. Strekningen er spesielt viktig for godstransporten til og fra Sverige, Finland og de baltiske stater. E18 gjennom Østfold og Akershus er en del av «det nordiske triangel».

Hovedmålene for prosjektet E18 Ørje – Vinterbro er følgende:
* Bedre trafikksikkerheten.
* Øke kapasiteten og bedre miljøet ved å legge tungtransport og gjennomgangstrafikk utenom tettstedene.
* Få en mer forutsigbar framkommelighet.

Den nye E18 gjennom Follo går gjennom noe av det beste Norge har av korndyrkingsarealer. Gjennom bestemmelsene i kommunedelplanen har Statens vegvesen forpliktet seg til å erstatte all dyrket mark som går tapt med nydyrket mark. Optimalisering av veglinja (inkl. bredde og form på tverrprofil og plassering av viltgjerder) for å redusere beslag av dyrket mark blir viktige tema i reguleringsplanfasen.

Tidsmessig er det en målsetting at reguleringsplanene skal til kommunal behandling høsten 2015. Byggeplan skal være ferdig i løpet av 2018. Fullførelse av E18 østover er med i NTP-perioden 2014-23.