Mer penger til Forsvarsbygg

Regjeringen foreslår i det reviderte statsbudsjettet å gi Heimevernet 60 millioner kroner ekstra til trening og utrustning. Samtidig får Forsvaret doblet potten til vedlikehold.

Generalinspektøren for Heimevernet, generalmajor Kristin Lund, mener at ekstrabevilgningen vil føre til bedring av Heimevernets operative evne.

– Ekstratildelingen medfører kompetanseheving for over 500 befal. Tolv ekstra HV-områder får årlig trening, og også befalet i de områdene som ikke kalles inn til trening, får gjennomført befalstrening, understreker hun.

Får ny utrustning
En del av millionpotten skal brukes til å kjøpe inn ny og forbedret utrustning til nærmere 1.100 heimevernssoldater.

– Styrkingen vil gi økt beredskap og operativ evne allerede i 2013, slår forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fast.

De ekstra millionene skal ifølge regjeringen medføre at minimum 60 prosent av Heimevernets områder i 2013 vil bli i stand til gjennomføre årlig trening. Dette er i så fall en økning på 20 prosent sammenlignet med fjoråret.

Dobler vedlikeholdspotten
Forsvarsministeren deler også ut 100 millioner kroner ekstra til Forsvarsbygg. Disse pengene skal gå til å forbedre og vedlikeholde forlegninger over hele landet.

– Flere tusen vernepliktige og ansatte vil oppleve konkrete forbedringer i sin hverdag som følge av disse tiltakene, sier Strøm-Erichsen.

Tildelingen er en dobling av det som opprinnelig ble lagt inn i statsbudsjettet for 2013. Pengene skal brukes til trivselsfremmende vedlikeholdstiltak på mannskapsforlegninger, befalsforlegninger og boliger for Forsvarets soldater og ansatte over hele landet.

Det reviderte statsbudsjettet legges fram tirsdag i neste uke.