Trapper opp tilsynet av utenlandske aktører

Forbundssekretær Svein Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund varsler at de fremover kommer til å trappe opp tilsynet med utenlandske aktører. Blant annet i forhold til arbeidstidsbestemmelsene.

Johansen forteller at Atlanco, som Byggeindustrien har omtalt i flere artikler, er beryktet ute på arbeidsplasser ute i Europa. Arbeidsmandsforbundet er bekymret for holdningene mange utenlandske selskap har til norske arbeidsbestemmelser.

- Vi er vant til å forholde oss til norske tillitsvalgte og arbeidsgivere, og har et sunt forhold til dem. Utenlandske entreprenører har et helt annet forhold til for eksempel arbeidstid. De er kommet til Norge for å tjene penger, ikke for å sitte på brakka for å se på tv, sier de. Men de må forholde seg til de samme spillereglene, sier Johansen til Byggeindustrien.

– Vi kan ikke sitte å tro på at alt foregår ut fra de normene vi har lagt. Vi kan ikke skjønne at en entreprenørs anbud på et stort anleggsprosjekt ligger så mye under de andre, som vi har sett eksempel på. Vi ser ikke at de kan få til den differansen på noe annet enn lønns og arbeidsforhold, legger han til.