Optimera fyller proff-hull

Mandag 6. mai er det duket for åpningen av Optimera proffsenter Sandefjord på Fokserød. Proffsenteret fyller et hull i Optimeras servicetilbud i regionen.

Senteret skal bidra til å forenkle og effektivisere proffkundenes innkjøp, og dermed til å holde byggekostnader i sjakk, heter det i en pressmelding.

– Vi er kjempefornøyde med beliggenheten like ved E18. Sandefjord kommune har tatt godt i mot oss, og i kommunen er det dessuten høy byggeaktivitet i regi av entreprenører, byggmestre og håndverkere. Dette er helt sentrale kundegrupper for oss, sier regionssjef Petter Gram.

Byggevarehandel dreier seg ikke bare om konkurransedyktige priser. Denne erkjennelsen har medført at Optimera har utvidet sitt spekter til å bli tjenesteleverandør i tillegg til vareleverandør. Formålet er å bidra til forenkling og effektivisering for å holde totalkostnadene nede for proffkundene. Tjenestespekteret inkluderer utvidede logistikkløsninger, automatisk levering av myndighetspålagt produktdokumentasjon (FDV), byggtekniske tjenester og produksjon av bygningselementer, konstruksjonspakker og takstoler.

Proffsenteret på Fokserød er på 2300 kvadratmeter og inndelt i tydelige produktkategorier som skal gjøre det raskt og enkelt for kundene å gjøre riktige valg.

– Senteret får syv medarbeidere. De skal kjenne det lokale markedet og ha kompetanse til å svare på spørsmål fra våre profesjonelle kunder. Alle som har fått jobb her har "glimt i øyet" og den serviceinnstillingen som skal til for at kundene våre skal føle seg sett og ivaretatt, fremholder Gram.

Han opplyser at mange håndverksbedrifter har fra én til to-tre ansatte som ofte er på oppdrag forskjellige steder. Derfor blir proffsenteret på Fokserød et viktig treffsted hvor håndverkerne kan slå av en prat, spørre hverandre til råds og koordinere aktiviteter.

Senteret er skreddersydd for proffkundene med åpningstid fra 0630 til 1700, gode produktutstillinger og egen kaffebar.

Det som bransjen betegner som utebutikk, vil også være under tak. Her kan kundene kjøre inn og laste opp. På denne måten skapes det et godt arbeidsmiljø hvor verken folk eller varer blir utsatt for vær og vind. Produktspekteret dekker i prinsippet alt av byggevarer, inkludert verktøy og festemidler og arbeidsklær.

Et av hovedsatsningsområdene blir listverk.

– Tar du listverk utenifra og monterer det inne, vil det mest sannsynlig krympe, vri eller strekke på seg. Vi har investert i et stort, temperert og fuktstyrt listverksom som innebærer at listverk lagres i inneklima, og kan dermed monteres direkte og beholde formen, avslutter Gram.