Brennhet brannsikring

2012 har vært et godt år for Firesafe. Med 20 prosent vekst i omsetningen og 45 prosent forbedring i resultat før skatt er Morten Ameln i Firesafe stolt av medarbeiderne.

Selv med tre nye avdelinger og hard rekruttering har de klart å hale i land et bra resultat.

Omsetningen for 2012 endte på 355 mill. kroner (295 mill. i 2011) med et resultat før skatt 20,4 mill kr (14,1 mill. i 2011).

– Firesafe er ikke bedre enn menneskene som jobber her. Som største aktør har vi jobbet mye, for å løfte hele bransjen. Spesielt med tanke på faglig videreutdanning og rekruttering av unge til branntekniske faglinjer, sier administrerende direktør Morten Ameln.

Den kraftige veksten de siste årene på 50 prosent siden 2010 er finansiert over selskapets drift samtidig som all rentebærende gjeld er nedbetalt. Fremgangen gjelder for alle deler av Firesafe inklusive Sverige og Danmark.

Nye avdelinger
– I år har vi satset på nyetableringer. Vi har gått fra 12 til 15 avdelinger. Tilbakemelding fra kundene er at de liker å ha kun én leverandør å forholde seg til når de skal kjøpe branntekniske tjenester. Å levere hele pakken, helt fra rådgivingsprosessen til implementering gjør oss meget sterke så dette vil vi fortsette med, sier Ameln.

Firesafe ønsker samtidig å lokke til seg kloke hoder innenfor brannsikringsfeltet.

– Forutsetningen for økt vekst og omsetningen de neste årene er at vi klarer å tiltrekke oss riktige hoder med god kompetanse på brannsikring. På den måten sikrer vi fremtidig vekst i selskapet, og kan fortsette å levere helhetlige og enklere løsninger til flere kunder, sier Ameln.

- Vi ser fortsatt etter firmaer og kloke hoder som kan tilføre oss unik markedsmessig eller branntekniskkompetanse, legger han til.

Vekst i byggebransjen
Den sterke veksten som preget byggebransjen i 2011, har vært noe lavere i 2012, med en prosentvis økning på 12,9 % sammenlignet med fjorårets 20 prosent.

– Mye av årsaken til at vi vokser har en korrelasjon til markedet. I tillegg har vi sikret oss ytterligere markedsandeler gjennom nyetablering, sier Ameln, og legger til at prognosene for årets siste termin i 2012 tyder på en fortsatt vekst i bransjen.