Hvem skal gjøre jobben, hvem betaler regningen?

Vi har merket oss at mange partier nå overgår hverandre i all verdens gode velmenende forslag for å tirre velgergrupper. Mange av disse forslagene koster milliarder av kroner. Men det er også alvorlig at mange forslag kan stanse den positive utviklingen ved at kvinner gjør karriere i næringslivet.

Noe av det mest gledelig som har skjedd i byggenæringen de siste årene, er kvinnens inntogsmars. Men flere partier anført av Kristelig Folkeparti vil helst ha kvinnene tilbake til kjøkkenbenken og til barna sine. Vi mener at det i dag finnes gode muligheter til å kombinere familieliv og arbeidsliv. Men konservative krefter jobber nå knallhardt for å bryte den utviklingen vi har sett.

Vi er helt på linje med NHO-direktør Kristin Skogen Lund som noe roper varsku før Høyres landsmøte. Hun mener at Høyres familiepolitikk vil skade både kvinnene, familien og næringslivet.

Lund er svært kritisk til forslaget fra Høyres programkomité om å la foreldrene dele foreldrepermisjonen fritt seg imellom og å gjøre kontantstøtten til en lovpålagt kommunal ytelse, skriver Dagsavisen.

Det skal stemmes over begge forslagene på Høyres landsmøte i helgen. Et mindretall i partiet ønsker å fjerne konstantstøtten, noe NHO-direktøren håper blir fasit.

– Høyre står overfor et veivalg. Hvis partiet vedtar å fjerne fedrekvoten og opprettholde kontantstøtten, kan resultatet bli et tilbakeslag for kvinners stilling i arbeidslivet, sier NHO-direktøren.

Av frykt for at kvinners stilling i arbeidslivet blir svekket og at næringslivet mister viktig kompetanse, håper hun at forslagene ikke blir vedtatt.

– Næringslivet er helt avhengig av begge kjønn, og spesielt den kompetansen norske kvinner sitter på. I dag tar flere jenter enn gutter høyere utdanning og skaffer seg kompetanse som våre bedrifter trenger, sier Lund.

Høyres politikk fører til at mødrene tar lange jobbfravær mens fedrene bygger karriere, mener hun.

Vi her helt på linje med Skogen Lund.