Venold trakk NHO-kandidaturet

Ulstein Group-toppen Tore Ulstein innstilles som NHOs president.

Terje Venold, konsernsjef i Veidekke, ble lansert av Byggenæringens Landsforening (BNL) som kandidat. Venold har senere valgt å trekke sitt kandidatur, skriver NHO på sine nettsider.

- Siden det ble offentlig at jeg går av som konsernsjef i Veidekke til sommeren har jeg fått en rekke henvendelser om tillitsverv og andre oppgaver. Vervet i NHO var ett av disse. En avgjørende forutsetning for meg var at det skulle være bred tilslutning til mitt kandidatur. Når det ikke var mulig valgte jeg å takke nei til å stille som kandidat og velge andre muligheter, sier Terje Venold i en kommentar til Byggeindustrien.

NHOs valgkomite innstiller Tore Ulstein som ny president. Ulstein er styreleder og visekonsernsjef i Ulstein Group ASA. Valg av president foregår på NHOs generalforsamling 11. juni 2013.

Tore Ulstein er utdannet ingeniør og har også en doktorgrad fra NTH (nå NTNU). Han har vært med på utviklingen av kunnskapsparken i Ålesund, NCE Maritime i Ålesund i tillegg til den maritime innovasjonsgruppen i Norsk Industri.

Valgkomiteens leder Paul Birger Torgnes er svært fornøyd med at de har funnet en motivert kandidat med lang og bred erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv.

Therese Log Bergjord, administrerende direktør i Compass Group Norge (som eier selskapene Eurest og ESS Support Services), er innstilt som visepresident. Log Bergjord sitter i dag i NHOs styre.

Kristin Skogen Lund gikk fra presidentvervet til rollen som administrerende direktør i NHO 1. november 2012. I henhold til vedtektene overtok visepresident Heine Wang presidentens rolle. Heine Wang er konsernsjef i Nokas og har ikke ønsket å stille til valg som NHOs president for å kunne fokusere fullt og helt på eget konsern i en viktig vekstfase. Wang har sittet fire år i styret som styremedlem, visepresident og president.