Ruter foreslår å skifte ut alle Oslo-trikkene

Ruter foreslår å skrote samtlige 72 trikker i Oslo og erstatte dem med 98 nye. Prislappen er 2,3 milliarder kroner.

Forslaget er basert på en fersk rapport om hvilket trikkekonsept Oslo bør satse på. Her anbefaler Ruter å bruke 2,3 milliarder kroner på å erstatte hele hovedstadens skakkjørte trikkepark, skriver Aftenposten.

– Hvis vi fortsatt skal ha trikk i Oslo i framtiden, må vi nå ta et skikkelig løft. Både med oppgradering av infrastruktur og utskifting av materiell, sier utviklingsdirektør Hanne Bertnes Norli i Ruter til avisen.

Prislappen på 2,3 milliarder kroner er riktignok 600 millioner mer enn byrådets rammer. I tillegg kommer blant annet modifisering av plattformer, ombygging av spor og justering av fortau.

De første trikkene kan tidligst være på plass i 2018. Først i 2021 kan hele trikkeparken være skiftet ut. Med nye trikker på plass, åpnes det opp for nye linjer og hyppigere avganger, skriver avisen.

Ruters anbefalinger blir levert byrådet i Oslo på mandag.

Mandag ble det kjent at 30 av 32 trikker av typen SL95, den såkalte Italiatrikken, ble tatt ut av drift med øyeblikkelig virkning. Årsaken var sprekker i konstruksjonen der de ulike delene av trikken er koblet sammen.

Trikkene skal gjennom omfattende undersøkelser og reparasjoner før de settes i trafikk igjen. Totalt har selskapet 72 trikker, men det er de yngste som har skapt mest problemer