Arkitektbedriftene: En unik mulighet

- Arkitektbedriftene ser det som meget positivt at det skrives en egen melding om boliger. Når man står foran større endringer har vi en unik mulighet til å skape en ønsket utvikling av vårt samfunn og vår kultur dersom vi gjør de riktige grepene fra starten av, sier adm. dir. Egil Skavang i Arkitektbedriftene.

Arkitektbedriftene i Norge gav tirsdag 30. april innspill til norsk boligpolitikk under Kommunal- og forvaltningskomiteens høring på Stortinget om regjeringens stortingsmelding om boligpolitikk.

I Meld. St. 17 «Byggje - bu - leve. Ein bustadpolitikk for den einskilde, samfunnet og framtidige generasjonar» har regjeringen lagt fram sine intensjoner om den fremtidige bostad- og bygningspolitikken, der man ønsker å fremme gode bomiljø med bygg som er godt utformet, er energieffektive og sunne – i tillegg til at regjeringen ønsker bedre og mer effektive byggeprosesser.

Arkitektbedriftene i Norge ga komiteen et skriftlig innspill som det i tillegg ble redegjort for under høringen. Her er noen stikkord:

* Vekst - ja, men jevn vekst i boligbyggingen
* Helhetlig areal- og transportplanlegging med gode lokale analyser
* Kvaliteter på boliger og omgivelser så viktig at det bør etableres et eget råd for boligkvalitet
* Næringen kan redusere byggekostnadene, myndighetene kan gjøre noe med boligprisene
* Kommunenes må ha fagkompetanse og bedre rutiner for plan- og byggesaksbehandling
*Økt utdanning av arealplanleggere

Les hele høringsuttalelsen her