Kommune felt i Kofa

Arkitektbedriftene i Norge har fått medhold etter at bransjeorganisasjonen klagde Sør-Fron kommune i Oppland inn for Klagenemda for offentlige anskaffelser (Kofa).

Saken dreier seg om anbudskonkurransen i forbindelse med anskaffelse av prosjekteringstjenester for ombygging/tilbygg på Sørheim Sykehjem i Sør-Fron.

Arkitektbedriftene i Norge mente at kommunen hadde brutt regelverket ved det oppstilte kvalifikasjonskravet til erfaring fra tidligere oppdrag.

Les hele Kofas redegjørelse i saken her.

I sin behandling av saken gir Kofa bransjeorganisasjonen støtte og påpeker at innklagede hadde plikt til å avlyse konkurransen.

Klagenemnda skriver at den fant det var uklart hvem som måtte anses omfattet av et kvalifikasjonskrav til erfaring. Det vil si hvorvidt dette kun omfattet arkitekt, slik innklagede mente, eller alle faggrupper som skulle delta i prosjekteringsgruppen som tilbudet skulle omfatte.

Unnlatelsen av å angi klart nok at dette kravet kun gjaldt for arkitekten og ikke samtlige av deltakerne i prosjekteringsgruppen ble ansett i strid med kravene til forutberegnelighet, likebehandling og gjennomsiktighet i loven.