Veslemona vil bli stor på stein

Stein til hage og uterom er høyaktuelt, og steinprodusenten Veslemona fra Mysen satser nå stort både mot privat- og proffmarkedet.

Veslemona er et grustak som produserer og selger elvestein, rullestein og sandprodukter til hele Østlandet. I april deltok de på Hagemessen på Lillestrøm, hvor de presenterte seg og sine produkter for det hageinteresserte publikum.

Her viste firmaet frem flere nyheter, slik som det vedlikeholdsfrie steingjerdet Eccofence som består av moduler i rustfritt galvanisert ståltråd fylt med elvestein.

– Folk vil gjerne ha noe nytt og spennende, og vi har opplevd stor interesse for disse nye gjerdene, sier daglig leder Børge Grefslie i Veslemona.

Gjerdene kommer i flere ulike høyder og kan enkelt monteres sammen i moduler til ulike lengder.

– De kan brukes som dekorative hagevegger, innsynsskjermer, støyskjermer og som alternativ til steinmurer, forteller han. Store gabioner til støttemurer vil også bli en del av sortimentet i løpet av våren.

Satser for fullt
Grefslie har tidligere drevet Høisand, som også var en stor leverandør av elvestein og grusprodukter. Dette vil han nå videreføre i Veslemona, som satser for fullt fra og med i år.

Firmaet importerer i tillegg grusmatten Eccogravel, som stabiliserer grus og singel. Denne ble også vist frem under messen.

Veslemona er en del av Asfalt Remix og jobber nå aktivt med å bygge opp et forhandlernett slik at de kan bli landsdekkende.

Kortreist
Firmaet satser på kortreiste produkter ved at steinen kan tas ut lokalt.

– Vi har stor tro på at disse produktene kan overta noe av det markedet kinesisk granitt har hatt de seneste årene. Norsk elvestein er et naturprodukt som er satt i system med grusmatten og steingjerdet fra Veslemona, sier Grefslie.

Veslemona leverer produkter til både offentlige og private uteanlegg, park og idrettsanlegg, barnehager og skoler, entreprenørvirksomhet, hus og hage og trafostasjoner.