Driftskontrakter til NCC

Statens vegvesen har inngått femårskontrakter med NCC Roads As for drift og vedlikehold i Numedal og Ringerike.

NCC Roads AS vant i år anbudsrunden om drift og vedlikehold i kontraktene 0601 Numedal 2013-2018 og 0602 Ringerike 2013-2018. De nye kontraktene vil gjelde fra 1. september 2013 til 31. august 2018. NCC Roads AS fortsetter driften i Ringerikskontrakten for tredje periode. De blir ny entreprenør i Numedal, der de overtar etter arbeidssamvirket
Dozerdrift, Nørstebø & Sønn.

Et godt samarbeid
NCC Roads AS er en godt kjent entreprenør for Statens vegvesen i Buskerud, og både entreprenør og Statens vegvesen hadde positive ord å si om hverandre.

- Vi har hatt gode erfaringer med NCC Roads AS hittil, og ser fram til et videre samarbeid i Ringerike, og nå også i Numedal, sier avdelingsdirektør for vegavdelingen i Buskerud, Hans Jan Håkonsen.

Viktig oppgave
Mens det gjerne er de store investeringsprosjektene som får oppmerksomheten, er det viktig å være klar over at det er noen der ute som hele tiden jobber, hver dag, hver time, for å holde det eksisterende vegnettet i gang.

- Det er viktig at også disse hverdagsheltene får sin tid i solen, påpeker regionvegsjef Kjell Inge Davik.

Han får støtte fra direktøren for NCC Veiservice, Frank Pettrém, som i tillegg legger til at det er spennende å kunne jobbe i et fylke hvor det satses hardt på veg.

Kontraktene
Kontraktene omfatter i hovedsak rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på vegnettet. Oppdragene omfatter også inspeksjon og registrering, planlegging av virksomheten, beredskap mht. vinterdrift og generell trafikkavvikling. Videre er det krav om dokumentasjon, rapportering til byggerherren, informasjon til publikum og håndtering av andre oppgaver som er nødvendige for drift og vedlikehold av vegnettet.