Olav Thon: Åpnet "nytt" kvartal med stikk til kommune og stat

Eiendomskongen Olav Thon mener stat og kommune har et forklaringsproblem når de går inn for bevaring av gamle bygg mens de selv bygger nytt.

– Det er en selvmotsigelse at stat og kommune går voldsomt inn for bevaring av gamle bygg, mens når de selv flytter, så er det nesten alltid til nybygg. Det ser ut til at det ikke kan bli stort, fint eller dyrt nok når man skal huse statlige eller kommunale funksjoner, sier Olav Thon.

Det var under åpningen av det rehabiliterte og ombygde Karl Johan Kvartalet i Oslo tirsdag, han kom med det lille stikket til både stat og kommune.

– De burde være flinkere til å ta i bruk ombygd- eller rehabilitert bygningsmasse, sier Thon.

Den "nye" handelskvartalet består av eiendommene Karl Johans gate 6 B, Dronningens gate 32 og 34, samt Skippergata 25 B. De fleste av eiendommene er rehabilitert og bygget om, mens Dronningens gate 32 ble revet og bygget opp igjen.

Totalentreprenør har vært BundeBygg, med ØKAW Arkitekter som arkitekter.

– Vanligvis gjøres leiligheter om til kontorer i Karl Johans gate. For første gang på generasjoner er det igjen bygget leiligheter i Karl Johans gate, sier Olav Thon om rehabiliteringen og nybygget i Karl Johan Kvartalet i Oslo.

De 45 leilighetene er fra 34 kvm til 105 kvm og er alle ment for langtidsutleie til bedrifter.

Foruten en svært sentral beliggenhet, har alle leilighetene en idyll av et indre gårdsrom over tredje etasje, foruten en felles og solrik takterrasse i sjette etasje. Prosjektet med næringslokaler i første etasje, er på totalt 6.000 kvm, med en prosjektkostnad på 120 millioner kroner.

– Prosessen har vært lang og med en felles forståelse med de antikvariske myndigheter når det gjaldt dette konseptet, sier Olav Thon.