Flere trafikkulykker i mai

Det har de siste årene vært en økning i antall trafikkulykker i mai sammenlignet med april. Syklistene er en del av årsaken, ifølge forsikringsselskapet Tryg.

Antall personskader i trafikken gjør et markant hopp ved overgangen fra april til mai. Det viser en fersk analyse fra forsikringsselskapet Tryg.

Årsaken til at flere skader seg i trafikken i mai enn i april kan være flere, sier pressetalsmann i Tryg, Roald Stigum Olsen.

– For det første våkner syklistene fra vinterdvalen. For det andre er det flere store utfartshelger i forbindelse med helligdager i mai, noe som resulterer i økt trafikk og kanskje mer stress knyttet til å komme raskt fram for å få mest mulig ut av fridagene, sier han.

I sommerhalvåret har forsikringsselskapet de siste årene sett en økning av sammenstøt mellom sykler. Dette kan skyldes at flere sykler nå enn før, sier Stigum Olsen.

– I tillegg brukes sykler på en annen måte enn tidligere. En sykkeltur til jobb er nå en skikkelig treningsøkt i stor hastighet, mens det tidligere var ren transport som i form av en sykkeltur der man fikk frisk luft, tror pressetalsmannen.

Tallene fra Tryg understøttes av tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). I mai 2012 registrerte SSB totalt 736 personskader i trafikken mot 540 i april samme år.

Tilsvarende funn er registrert både i 2011 og 2010.