Anleggsbransjen frykter dårlige konkurransevilkår

Anleggsbransjen frykter norske arbeidere skal få dårligere konkurransevilkår enn utenlandske når staten skal bygge vei og jernbane i åra som kommer.

Regjeringen skriver i Nasjonal transportplan at det skal bli mer attraktivt for utenlandske entreprenører å etablere prosjektorganisasjoner i Norge.

Trond Johannesen som er administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund, sier til Nationenat han er bekymret for konsekvensen for norske arbeidere.

– Samferdselsministeren har ved en rekke anledninger den siste tiden framhevet betydningen av utenlandske entreprenører i gjennomføringen av Nasjonal transportplan. Vi i den norske anleggsbransjen savner en samferdselsminister som har tydelige ambisjoner for norske entreprenører i et lengre perspektiv, sier Johannesen.

Han er ikke imot utenlandsk konkurranse, men sier man frykter at konkurransen ikke kommer til å skje på like vilkår.

– Det kan bety slutten for mange norske anleggsarbeidere, sier han.

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) sier på sin side at norske entreprenører ikke har noen grunn til å bekymre seg for framtiden. Hun understreker at bedriftene ikke trenger å være redd for at norske og utenlandske arbeidere skal få ulike arbeidsvilkår. (©NTB)