Kraftig underskudd for BackeGruppen

Entreprenør- og eiendomsutviklingskonsernet BackeGruppen fikk et resultat før skatt på minus 81,6 millioner kroner i 2012, mot et overskudd på 33,3 millioner kroner i 2011.

- Dette er det svakeste resultatet i konsernet på 18 år. Resultatsvikten er isolert til entreprenørvirksomheten vår, og skyldes primært betydelige kostnadsoverskridelser på et fåtall større prosjekter. Her har det etter finanskrisen blitt tatt strategisk uriktige beslutninger, kalkylene har vært for optimistiske og produksjonsplanleggingen har i tillegg ikke vært godt nok, sier konsernsjef i BackeGruppen Eirik Gjelsvik.

Selskapene som med de svakeste resultatene er Ing.G.M. Backe (-115,5 mill.), Backer Entreprenør (-30,5 mill.), Backe Østfold (-14,4 mill.), Bøhmer Entreprenør (-14 mill.) og Aasen Bygg (-7 mill.) G.M Backes underskudd er her i en særstilling og skyldes 3 større prosjekter kontrahert i 2009 og 2010 - en periode med høy konkurranse og pressede marginer som følge av finanskrisen. Ing. G. M. Backe legger om sitt driftsmønster, og vil i fremtiden også styre mot en annen prosjektportefølje. Som en følge av dette vil dagens bemanning bli redusert fra ca 114 ansatte til ca 70.

- BackeGruppen har høy soliditet og god likviditet. Det er tatt ledelsesmessige grep og det er satt i gang en rekke tiltak som forventes å gi en betydelig resultatforbedring i 2013. Det er innført forbedrede rutiner med hensyn til kalkulasjon, risikovurdering, planlegging og oppfølging i hele konsernet. Den totale ordrereserven er på 3,25 milliarder kroner som er tidenes høyeste ordrereserve for BackeGruppen. Vår ordrereserve har en tilfredsstillende margin og årets første måneder viser en positiv resultatutvikling, avslutter Gjelsvik.