NAF inn i valgkampen for trafikantene

NAF skal bli trafikantenes organisasjon, ikke bare bilistenes. I valgkampen vil de blant annet jobbe for et bedre kollektivtilbud.

På sitt landsmøte i helga vedtok Norges Automobil-Forbund (NAF) en ny formålsparagraf hvor de legger mer vekt på medlemmenes behov som trafikanter, og ikke bare som bilister. Organisasjonen konstaterer at NAF-medlemmene i tillegg til å være bilister også er motorsyklister, syklister, fotgjengere og kollektivbrukere.

– Dette bygger på tilbakemeldinger fra medlemmene våre. Vi ser en klar dreining i samfunnet hvor mobilitet blir viktigere i folks hverdag, og det blir viktigere med en mer sømløs overgang mellom transportmidler, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF til NTB.

Mer effektivt

NAF har 500.000 medlemmer, og det store flertallet er bileiere.

– Når vi ser hva våre medlemmer ønsker seg, er bedre vei på førsteplass. Ønske nummer to er bedre kollektivsystem, sier Skjøstad.

På bygda er bil fortsatt det viktigste transportmiddelet, men i bynære områder har andre fremkomstmidler blitt viktigere, og det har dermed blitt viktigere for innbyggerne i landets store byer å komme seg til ulike aktiviteter på en mer effektiv måte, ifølge Skjøstad. Mange bilister bruker for eksempel også kollektivtransport eller sykkel i hverdagen, i tillegg til bilen.

– Transportvalg

– Vi ser en klar dreining i samfunnet hvor mobilitetsbehovet er en viktig del av folks hverdag. Folk er veldig opptatt av dette, og høstens valg blir et transportvalg. Der er det vår oppgave å fremme våre medlemmers interesser til myndighetene, sier Skjøstad. (©NTB)