Senker volumet langs E6

Flere hundre leiligheter i området langs E6 ved City Syd i Trondheim går roligere tider i møte. Gjennom forskjellige typer tiltak blir støyen fra den trafikkerte strekningen dempet for beboerne, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

180 leiligheter er omfattet av direkte tiltak, og i tillegg får mange flere boliger nyte godt av nye støyskjermer langs veiene, melder Vegvesenet fredag.

Tiltakene har ulikt omfang avhengig av hvor leilighetene ligger. De som er mest utsatt, får såkalt balansert/mekanisk ventilasjon, som innebærer at det ikke er nødvendig å åpne vinduene for å få inn frisk luft. En del leiligheter får nye, lydisolerende vinduer og verandadører. I tillegg kommer tetting eller utskifting av gamle ventiler, og montering av nye lydventiler. Flere boliger får tilleggsisolering av fasader utvendig eller tilleggsisolering av yttervegger innvendig, og noen tilbys isolering av himling over terrasse eller lokal skjerming av uteplasser på veranda.

I tillegg blir det satt opp støyskjermer på til sammen 670 meter langs deler av Østre Rosten/John Aaes vei og en mindre del av Vestre Rosten. De vil skjerme for ytterligere boliger. I tillegg bygges det støyskjermer langs E6 som en del av veianlegget.

Her er tiltakene Vegvesenet setter i gang mot støy langs europaveien:

Balansert/mekanisk isolasjon
Skifte vinduer/verandadører
Tette/bytte gamle ventiler
Tilleggsisolering av utvendig fasade
Tilleggsisolering av yttervegger innvendig
Isolering av himling over terrasse
Skjerming av uteplass
670 m støyskjermer langs Østre Rosten/John Aaes veg + del av Vestre Rosten
Samlet investering: 25 mill
I tillegg kommer støyskjerming langs E6