Halden byutvikling selger tomter for 100 millioner

Halden-områdene Tyska og Hollenderen er solgt til Norske Helsehus AS til en kvadratmeterpris på 3.400 kroner.

Halden byutvikling AS overtok Tyska og Hollenderen fra Halden kommune ved avtale i 2010. Byutvikleren har i vel to år markedsført området, og utlyste høsten 2012 en offentlig tilbudskonkurranse der Norske Helsehus AS kom med det beste tilbudet.

Kjøpekontrakten ble sluttbehandlet av styret i selskapet den 17 april, og venter kun godkjenning i generalforsamlingen i mai, skriver Halden byutvikling AS i en pressemelding. Ordføreren i Halden sitter her med stemmemakt.

– Styret i Halden byutvikling AS er svært tilfreds med denne avtalen. Salget av Tyska og Hollenderen har vært en av de prioriterte oppgavene for selskapet, og kjøpekontrakten gir en meget tilfredsstillende pris for et svært attraktivt utviklingsområde for en helt ny bydel i Halden, uttaler styreleder i Halden byutvikling, Jan-Erik Erichsen.

Ny bydel

– Kjøperen har visjoner om å bygge en helt ny bydel i Halden med et framtidsrettet konsept som tilfredsstiller beboere i alle aldre. Jeg tror dette er den beste løsningen som vil sikre en helhetlig utvikling for hele Tyska og Hollenderen og samtidig gi mange deloppdrag til det lokale næringslivet i takt med utviklingen av området, uttaler daglig leder i byutvikleren, Per Egil Pedersen.

Norske Helsehus uttaler i samme pressemelding at de planlegger flere boalternativer i det nye området. Seniorboliger, studenthybler, familieboliger, utleieboliger og en service sektorer for betjening av disse, treningssenter, legesenter, fysioterapi og lignende forespeiles.

– De planene vi har så langt, er gode, men ikke ferdige. Dette angår hele byen, og jeg vil invitere innbyggerne og alle gode miljøer til å komme med innspill som kan påvirke detaljutformingen. Vi ønsker å skape morgensdagens bydel for å bo og leve SMART, sier daglig leder i Norske Helsehus AS Tore Borthen i pressemeldingen.