NASTA utfordrer hjullastermarkedet

Den norske Hitachi-importøren NASTA ønsker en sterkere posisjon i hjullastermarkedet.

-Vi er i en utfordrerposisjon når det gjelder hjullastere, og dette er et segment vi kommer til å ha mye fokus på fremover. Hitachi har veldig bra produkter i dette segmentet, og den nye 5-serien som nylig ble lansert, er vi overbevist om at vil slå meget bra an i markedet. Med 3-serien fikk vi en bekreftelse på at kvalitet og driftssikkerhet er like bra på hjullasterne fra Hitachi som det gravemaskinene er, sier administrerende direktør i NASTA, Tom Johansen til Byggeindustrien.

Hitachi relanserte hjullasterserien sin i 2006, og i dag tilbyr den japanske giganten hele 16 modeller i 12 ulike vektklasser. Fra den minste ZW65 på 5,1 tonn, til kjempen ZW550 som veier over 50 tonn påmontert 10.000 liters skuffe.

-Med 5-serien har Hitachi også tatt et skritt videre når det gjelder spesielt førerkomfort. Det skyldes ikke minst at en av sjefsingeniørene i Hitachi i Japan jobbet hos Hitachi i Nederland fra 2004 til 2008. Her hadde han som hovedoppgave å utvikle 5-serien - både gravemaskiner og hjullastere. Et forbedret førermiljø og hydraulikksystem var hovedformålet, sier Johansen.