Fire team kjemper om Madla-utbygging

Fem kilometer fra Stavanger sentrum, nær Madlakrossen bydelssenter, skal det med tiden bygges ca 4000 boliger. Nå kjemper fire team om den store utbyggingen.

I tillegg til boliger skal det legges til rette for næringsbebyggelse og offentlige formål som skole, barnehage og sykehjem. Det skal også settes av plass til idrettsanlegg og lek, og en intern grønnstruktur som skal knyttes til friområder utenfor planområdet.

Planen skal utformes med kort gangavstand fra boligen til kollektivtransport, skole, barnehage, sykehjem og grønne områder. I planarbeidet er «10-minuttersbyen» en overordnet strategi som skal bidra til optimale forhold for gående og syklende, redusert biltrafikk, samt danne grunnlaget for et attraktivt urbant bomiljø med høy livskvalitet.

Stavanger kommune inviterte konsulentteam til deltakelse i parallelloppdrag for utforming av områdeplan for Madla-Revheim. 33 team meldte sin interesse, og fire team ble plukket ut. Resultatet er fire forskjellige, men veldig spennende forslag. Alle forslagene vises på utstillingen i Kulturbanken fra 23. april til 10. mai.

Disse fire kjemper om oppdraget:

* Tupelo arkitektur, Gehl Architects, Bjørbekk Lindheim landskapsarkitekter, WSGreenTechnologies GMBH, Bengt Andersen

* MVDRV, Space Group, Topotek og Norconsult

* COBE aps, DRMA AS, Høyer Finseth AS, Plan Urban AS

* Arkitektfirmaet C.F. Møller Norge AS, Dronninga Landskap AS, Transportøkonomisk institutt, Universitetet for miljø- og biovitenskap, Vista Analyse, Erichsen og Horgen AS