Streik ved Forbo Flooring

Handel og Kontor i Norge (HK) reagerer kraftig på at arbeidsgiver ikke vil undertegne en tariffavtale, og nå er åtte ansatte ved Forbo Flooring i Asker tatt ut i streik.

Forbo Flooring AS hadde etter avsluttet mekling hos Riksmekleren forrige torsdag frist til klokken 15.00 onsdag 24.april med å undertegne tariffavtalen.

Bedriften har svart at de ikke kan bekrefte en tariffavtale for Handel og Kontors åtte medlemmer. Streiken er dermed et faktum, og ble igangsatt i dag klokken 08.00 utenfor bedriftens lokaler i Hagaløkkveien 7 i Asker.

- De HK-organiserte arbeidstakerne ved Forbo Flooring AS streiker for å få anstendige lønns- og arbeidsvilkår. En tariffavtale er en grunnleggende rettighet i det norske arbeidslivet, og Handel og Kontor er skuffet over at man fortsatt må ty til midler som streik for å oppnå dette, skriver HK i en pressemelding.

Forbo Flooring AS er en norsk avdeling av sveitsiske Forbo AG som har salgsvirksomheter og produksjon av linoleum, vinyl- og tekstilgulvbelegg i flere land i Europa. I Norge er det totalt 13 ansatte som driver med salg og administrasjon.