OSU selger Deloitte-huset til Braathen Eiendom

Oslo S Utvikling AS (OSU) har inngått avtale om salg av Deloitte-huset i OperaKvarteret i Bjørvika til Braathen Eiendom. Braathen Eiendom er allerede før transaksjonen største private eiendomsbesitter av kontorbygg i Bjørvika.

Ifølge en pressemelding er partene enige om å holde prisen konfidensiell.

– For oss som utbygger er salget av Deloitte-huset en ny bekreftelse på at OperaKvarteret og Bjørvika har etablert seg som et av de absolutt mest attraktive områdene i Oslo for næringseiendom og boliger, sier administrerende direktør Paul E. Lødøen i OSU i en pressemelding.

Med denne avtalen har OSU solgt alle kontorbyggene som står ferdige eller som er under oppføring i OperaKvarteret.

– Dette er vi svært tilfreds med, sier Lødøen, som også konstaterer at toneangivende aktører innen finans, forsikring og rådgivning har valgt å legge sitt hovedkontor til OperaKvarteret.

Administrerende direktør i Braathen Eiendom, Leif Arne Røsnes, mener kjøpet er en naturlig forlengelse av strategien om å eie og drive få sentrale eiendommer godt. Deloitte-huset blir selskapets tredje profilbygg i OperaKvarteret.

– Vi retter i anledningen en stor takk til OSU, som har vært visjonære med OperaKvarteret-utbyggingen. Da vi investerte i OperaKvarteret som den første profesjonelle eiendomsbesitteren i desember 2005, var hele området en brakk tomt. Vi er imponert over OSUs gjennomføringsevne så langt og gleder oss til fortsettelsen, sier Røsnes.

Det er revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte som flytter sitt hovedkvarter fra Skøyen til OperaKvarteret når bygget er innflytningsklart i desember i år. Deloitte har rundt 500 ansatte i Oslo.

Det er Snøhetta som har tegnet bygget som har fått navnet ”Isfjellet”. De to første etasjene i bygget blir viktige arealer med publikumsrelaterte funksjoner ut mot Stasjonsallmenningen og Dronnings Eufemias gate. Kontordelen av bygget, fra etasje 3. til 16. etasje, utgjør vel 15 000 kvm.

Deloitte-huset har en meget attraktiv plassering i Stasjonsallmenningen, som vil være det viktigste og mest trafikkerte byrommet i OperaKvarteret med sin broforbindelse over jernbanesporene på Oslo S til de indre bydeler.