ASV Solar vil halvere prisen på termisk solenergi

En ny generasjon solfangere med forenklet produksjonsmetode vil gjøre det mulig å produsere solpanelene til en betydelig lavere pris enn det som er vanlig i dag.

ASV Solar AS legger opp til å halvere prisen for termisk solenergi i tiden fremover. Dette vil føre til betydelig reduksjon i forhold til behov for strøm og andre energiformer i løpet av få år.

ASV Solar har produsert termiske solpaneler i sitt heleide datterselskap Norsk Solfangerproduksjon AS siden 2006. Daglig leder Torkel Åsen forteller at ASV Solar i mai starter opp produksjon av selskapets 3. generasjons solpaneler i Italia.

- Selskapet har videreutviklet en 4. generasjons utgave av den allerede velfungerende solfangeren som vil forenkle distribusjon og lagerhold, men viktigst for selskapet er det faktum at det nye designet vil forenkle produksjonsmetoden med resultat at selskapet i nær fremtid vil produsere solpanelene til en betydelig lavere pris enn det som er vanlig i dag, sier Åsen i en pressemelding.

ASV Solar solpanelet erstatter vanlig taktekke og utvendig veggkledning på bygg. I mange tilfeller blir kledning med solfangere et like rimelig alternativ som andre standard tak og vegg materialer.

I tillegg til å være et taktekke så produserer solpanelene store mengder med energi. I en privatbolig kan man enkelt og rimelig dekke opp mer enn 10 kWh pr år. Det betyr at TEK 10 kravet kan nås ved å montere solpanel.

Arbeidende styreformann Flemming Wagner forteller at selskapet for tiden arbeider med å hente inn kapital for å bygge nye høyhastighets produksjons linjer i Norge og internasjonalt i strategiske markeder.

- Det er stor interesse fra utenlandske investorer men vi ønsker en dialog med lokale industrielle partnere og investormiljøer i Norge velkommen, sier han.

ASV Solar er et norsk selskap og ASV Solar solfangeren er en norsk oppfinnelse. Flemming Wagner mener derfor det aller beste vil være om selskapet kan vokse med norsk kapital i stedet for å vurdere flytting av hovedvirksomheten utenlands.

Selskapet har planer om å rulle ut seks datterselskaper internasjonalt i løpet av de neste to årene. Disse selskapene skal forestå produksjon og salg i lokale markeder.

For å møte det kommende markedet i Skandinavia skal det også investeres i ny produksjonslinje her hjemme. Denne linjen er ferdig designet for å kunne produsere 1 million kvadratmeter solfangere i året.