Opp til 1.000 i sammenrast bygning i Dhaka

Dahka: (NTB-DPA-AFP): Opp til 1.000 mennesker kan ha oppholdt seg i den åtte etasjer høye bygningen som raste sammen i utkanten av Bangladeshs hovedstad Dhaka. Minst 82 er funnet døde.

Men redningsmannskapene frykter at dødstallet ville stige sterkt. Legen Hiralal Roy ved sykehuset dit de mange skadde ble brakt, sa at minst 700 mennesker hadde fått behandling der.

Brannmannskaper og soldater arbeidet seg frenetisk gjennom ruinene av Rana Plaza-bygningen i Savar, 30 kilometer nord for Dhaka, på leting etter overlevende.

Bygningen rommet blant annet en tekstilfabrikk og et kjøpesenter.

Enkelte av arbeiderne som jobbet i bygningen, forteller at veggene hadde begynt å slå sprekker tirsdag kveld. De forlot da bygningen, men sjefene deres ga dem ordre om å gå tilbake til arbeidsplassene, ble det sagt.

– Sjefene tvang oss til å gå tilbake på jobb. Bare en time etter at vi gikk inn i bygningen igjen, falt hele huset sammen med et voldsomst brak, fortalte en 24 år gammel kvinnelig arbeider som bare oppga navnet Mousumi.

Bare første etasje var noenlunde intakt etter kollapsen.

– Det ser ut som et jordskjelv har rammet her, sa et øyenvitne mens han så på kaoset av knust betong og sykebiler som snor seg fram gjennom mengden av arbeidere og pårørende til de savnede.

Smerteskrik fra overlevende kunne fortsatt høres fra ruinene av bygningen, flere timer etter at den raste sammen. Noen ropte også på vann, mens andre ba til Allah, skrev Dhaka-avisen Daily Star på sine nettsider.

– Bygningen kan ha rast sammen fordi den ikke var riktig bygd, sa innenriksminister Muhluddin Khan Amir, som besøkte ulykkesstedet onsdag. I så fall vil de skyldige bli stilt til ansvar, lovet han.

Det er ikke uvanlig at bygninger faller sammen i Bangladesh, siden mange bygninger ikke oppfyller sikkerhetskravene. Over 70 mennesker mistet livet da en tekstilfabrikk kollapset i 2005, og i fjor omkom 112 mennesker i en brann i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka. (©NTB)