Hedrer dyktig mattelærer fra Meløy

Anne-Mari Jensen ved Meløy videregående skole i Nordland er tildelt årets Holmboepris for sitt sterke engasjement for matematikkfaget.

– Vi trenger faglig dyktige lærere i matematikk, slike som Anne-Mari Jensen, som evner å sørge for praktisk tilnærming i opplæringen og samtidig får god kontakt med den enkelte elev, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Det er Halvorsen som skal overrekke prisen på 100.000 kroner, som deles mellom Anne-Mari Jensen og Meløy videregående skole. Overrekkelsen skjer på Oslo katedralskole 22. mai.

Norges matematikkråd begrunner tildelingen med at Anne-Mari Jensen er en «faglig dyktig, særdeles engasjert og motivert lærer som setter eleven i sentrum. Hun er en positiv lærer som alltid har et smil på lur», heter det.

Jensen beskrives som en lærer med stor arbeidskapasitet. Hun er bedt om å skrive nytt læreverk for den videregående skolen.

Prisen har fått sitt navn etter Niels Henrik Abels matematikklærer Bernt Michael Holmboe og kan gis til matematikklærere i grunnskolen og videregående skole. Gerd Inger Moe ved Smeaheia skole i Sandnes og Knut Voksø ved Nordberg skole i Oslo får i år hederlig omtale.

Prisen ble opprettet av Norsk matematikkråd i 2004.