Innovative anskaffelser i Undervisningsbygg

15. mai inviterer Undervisningsbygg til en dialogkonferanse i samarbeid med Nasjonalt program for leverandørutvikling i NHO.

Man ønsker i samarbeid med bransjen å gjennomføre en innovativ anskaffelse og utviklingsprosess, med tanke på å frembringe nye og miljøvennlige løsninger for varmedistribusjon i skolene.

- I årene fremover skal alle nye Osloskoler bygges etter passivhusstandard, og målet for dialogkonferansen er like enkelt som det er komplisert: Et forenklet varmedistribusjonssystem for passivhus skal utvikles – og foretaket trenger leverandørenes hjelp, forklarer Bjørn Antonsen, seksjonsleder for Energi- og miljø i Undervisningsbygg.

Formålet er å etablere en tidlig dialog med markedet for å formidle foretakets behov med fokus på miljøvennlige energiløsninger. Man er ute etter å få innspill til hvordan det på best mulig måte kan dekkes.

Undervisningsbygg har lykkes godt med lignende prosesser tidligere, blant annet i forkant av utfasingen av oljefyring i alle Osloskoler – et prosjekt som ble ferdigstilt i 2011. - Vi er interessert i dialog med alle typer leverandører, og håper at alle som føler de kan bidra vil komme, avslutter Antonsen. På bakgrunn av dialogkonferansen ønsker Undervisningsbygg at interesserte leverandører skal beskrive sine løsninger, og oversende et skriftlig løsningsforslag innen 17. juni.

Konferansen gjennomføres i NHOs lokaler i Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Majorstuen