Uklarhet om Hareides statsrådsframtid

KrF-leder Knut Arild Hareide vet ikke om han ønsker å være statsråd i en eventuell borgerlig regjering. Han åpner dermed for en fem måneder lang periode med spekulasjoner om sin egen framtid.

Hareide og nestleder Dagrun Eriksen presenterte tirsdag opplegget for den kommende helgens landsmøte i Trondheim. Men det var partilederens avisuttalelser om egen tvil og ubesluttsomhet som dominerte pressekonferansen.

– Vi ønsker KrF inn i regjering. Det er viktigere enn at jeg blir statsråd. Jeg vil ikke avvise at jeg kan komme til at det lar seg kombinere å være statsråd, partileder og småbarnspappa, men jeg har ikke bestemt meg, sa Hareide.

Han forsikret at KrF, i tråd med sin beslutning fra september 2012, vil bidra til et regjeringsskifte hvis det blir borgerlig flertall, men holdt det for usannsynlig at alle de fire partiene på borgerlig side vil sitte sammen i regjering.

– KrF har fått sine største seire i regjering, og vi er veldig fornøyd med den kursendringen Erna Solberg har stått for mot sentrum. Det er mer fristende å samarbeide med Høyre enn på lang, lang tid. Men en slik regjering må få et sentrumspreg. Vi skal ikke være med som pynt, sier Hareide.