Hæhre valgte TESS på fallsikring

I konkurranse med andre leverandører har TESS Vikersund vunnet en storordre på fallsikringsutstyr til maskinentreprenøren Hæhre Entreprenør AS.

Det spesielle med leveransen er at TESS valgte å tilby produktene med RFID-merking. Dette sikrer kunden full oversikt og dokumentasjon i et web-basert register.

Fallsikringsutstyr er i dag påbudt for alle arbeidsfolk som befinner seg to meter over bakkenivå eller høyere. I entreprenørbransjen er det ikke så mye som skal til før utstyret må brukes. Det sier seg selv at en av landets største maskinentreprenører er en storbruker. Betong- og forskalingssnekkere, borere, skyttere, stikningspersonell, og ikke minst mekanikere, er typiske brukere blant medarbeiderne hos Hæhre.

Velger elektronisk løsning
For første gang har Hæhre valgt en løsning der fallsikringsutstyret samles i en sekk. Leveransen vil i første omgang bestå av 90 personlige sekker som totalt inneholder 460 artikler. Alle hovedartiklene er merket med en RFID-brikke og et robust id-nummer. Brikkene gir tilgang på viktig informasjon via en håndholdt avleser. TESS har utviklet et vedlikeholdssystem, TESS Hose Management (THM), som i utgangspunktet var ment for slangemarkedet. Systemet kan uansett brukes på mange andre produkter der det er behov for full kontroll og tilgang på historikk, spesifikasjoner, sertifikater, varsel om inspeksjonsintervaller og annet.

Sertifisering etter intervall
I forlengelsen av at fallsikringsutstyret blir innregistrert i vedlikeholdssystemet så innebærer avtalen med Hæhre at TESS blir sertifiseringspartner på utstyret etter nærmere bestemt intervall. Hæhre kan benytte det servicesenteret i TESS som måtte ligge nærmest det anlegget som utstyret til enhver tid befinner seg i. I avtalen ligger også løpende erstatning og sertifisering av utstyr som allerede er i bruk. I tillegg kommer leveranser av redningssett som skal befinne seg ute på alle anlegg.