Handel og Kontor kan gå for Solbakken som LO-leder

Handel og Kontor, som er det tredje største LO-forbundet, vil trolig gi sin støtte til Tor-Arne Solbakken som arvtaker etter LO-leder Roar Flåthen.

– Tor-Arne Solbakken står sterkt hos oss, sier Handel og Kontors leder Sture Arntzen til Dagens Næringsliv.

Om knappe to uker skal nesten hele dagens LO-ledelse byttes ut når drøyt 300 delegater møtes på LO-kongressen. Solbakken er i dag nestleder i LO, sammen med Gerd Kristiansen. Begge har varslet at de er kandidater til ledervervet.

Handel og Kontor vil med sine 23 delegater etter all sannsynlighet støtte Solbakken.

Handel og Kontor organiserer arbeidstakere i privat sektor. Kristiansen kommer fra kommunesektoren og Solbakken fra staten. Arntzen mener særlig Solbakkens erfaring tilsier at han vil gjøre en god jobb for ansatte i privat sektor.

Fra før har LO Stats leder Tone Rønoldtangen gitt sin støtte til Solbakken, mens Fagforbundets leder Jan Davidsen har flagget sin støtte til Kristiansen. Kristiansen, som tidligere har vært nestleder i Fagforbundet, kan dermed regne med støtte fra de 88 delegatene i LOs største forbund.

Det neste største forbundet i LO, Fellesforbundet, som har 44 delegater, har ennå ikke gått ut med støtte til verken Kristiansen eller Solbakken.

Dagens LO-leder Roar Flåthen er ifølge LOs regelverk med sine 63 år for gammel til å bli gjenvalgt.