Narverød Park

Narverød Park

Sted: Narverød, Tønsberg

Prosjekttype: Leilighetsbygg

BRA: 4.800 kvm

Byggherre: Snippenskogen

Totalentreprenør: Våle Bygg

Arkitekt: Seniorarkitektene Holm, Antonisen & Heskestad

Kontraktssum eks mva:
95 millioner kroner

Rådgivere: RIBR: Norconsult - RIE og utførende: Moer Installasjon - Rådgiver rør og utførende: Olaf B. Terjesen - RIB: Høyer Finseth - Rådgiver ventilasjon og utførende: ORAS Sandefjord

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeid: Ommedal og Sønner - Landskapsentreprenør: Håkonsen & Sukke - Blikkenslager: Knut Søby - Elementer betongvegger: Betong-
teknikk - Hulldekker: Spenncon - Elementmontør: Kristiansand Montasje - Transport og kran betongelementer og stål: Midstøl Transport - Ståltilvirker: Sveise-
mekanikk - Taktekker: Bygg Partner - Murer: Mjøndalen Mur & Puss - Maler: Hoff Interiør og Håndverk - Kjøkken: Fritzøe Carlsen - Innedører: Swedoor - Ytterdører: AT-3 - Vinduer: Lian - Parkett: Kaers - Rekkverk: Windoor Norge

De eksisterende villaene og småhusene like utenfor Tønsberg sentrum har fått selskap av tre nye boligblokker. De til sammen 51 leilighetene kan nyte godt av et landlig og enormt stort utomhus-
område.

Et gammelt industriområde med en rekke eldre bygninger fordelt på flere tomter, utgjør tomtearealet for Narverød Park. Prosjektet har gjennom byggherreselskapet Snippenskogen AS, vært forsøkt lansert tidligere, men strandet etter finanskrisen i 2008/2009. Backe Prosjekt kjøpte seg inn med 50 prosent, og var med på å foredle og ytterligere utvikle de første planene.

– Vi gjorde lite om på prosjekteringen, bortsette fra at vi så litt på størrelsen av enkelte leiligheter. I den inntrukne toppetasjen i hver blokk var det opprinnelig to store leiligheter. Her valgte vi stedet å legge inn tre leiligheter, og vi tror at det grepet gjorde salgspotensialet enda bedre. Det samme gjorde vi i gavlleilighetene i første etasje. Der la vi inn en mindre hybel med egen inngang, sier Backe Prosjekts prosjektleder, Dag Tore Hylland.

Backe Prosjekt har siden solgt seg ned 10 prosent av aksjene til OBOS, men har hatt prosjektledelsen på vegne av Snippenskogen AS. Arkitekter i prosjektet er Seniorarkitektene Holm, Antonisen & Heskestad, som har samarbeidet med Våle Bygg tidligere om andre prosjekter.

Våle Bygg, som er en del av BackeGruppen, kom opp med en konkurransedyktig pris da de ble bedt til å regne på jobben høsten 2009. Det første trinnet var Hus 1 og Hus 2, med til sammen 35 leiligheter, som ble påbegynt sommeren 2011. Salget på de neste to blokkene gikk også jevnt og trutt, og oppstart kunne begynne også her. De tre blokkene er like, bortsett fra at det er lagt inn en seksjon i midten på den første, slik at denne er ca. åtte meter lenger enn de to siste. Under de tre blokkene ligger de to parkeringskjellere på ca. 1.800 kvm med hver sin nedkjørsel.

Leilighetsstørrelsene varierer fra de minste på ca. 35 kvm til de største på 149 kvm. Men de fleste ligger på mellom 80 - 120 kvm. Alle tre blokkene har svalgangsløsninger. Narverød Park er prosjektert etter TEK 97, men er oppgardert på en del punkter til TEK 07, blant annet på isolasjon og balansert ventilasjon.

Leveringstrøbbel
– Markedet var ganske presset ved oppstart, så vi hadde noen utfordringer med å få tak i prefaben fra én leverandør til det oppstartstidspunktet vi ønsket. Vanligvis kjøper vi en pakke med alt. Nå måtte vi ut i markedet og kjøpe stykkevis og delt. Da ble vi sittende og administrere og sy sammen leveransen, som krevde litt organisering og ressurser, sier Rolf Christian Glenne, prosjektleder i Våle Bygg.

Våle Bygg med sine vel 50 ansatte, har vært med på svært mange boligprosjekter den siste tiden. På den store utbyggingen på Jarlsø, har de oppført 170 boliger og har kontrakt på 70 til.

– Etter en strategisk satsing på større boligprosjekter sitter vi inne med mye erfaring og kompetanse, ikke minst når det gjelder tilvalgsprosess og håndtering av kunder, sier Glenne.

Sprang og vinkler
Byggene er gjort tiltalende med påkostede fasader med tegl, stående og liggende panel og aluminiumskledde vinduer.

– Omfanget av byggetekniske utfordringer i uttrykket var nok noe vi undervurderte til å begynne med. Tømrerne våre har gjort en fin jobb. Men vi brukte nok noe mer tid enn vi håpet på, siden det er så mye sprang og vinkler i fasadene, sier Glenne.

Også i dette prosjektet var det rekkefølgebestemmelser i reguleringsplanen. Utbyggerne måtte etablere en ny rundkjøring mellom Narverødveien og en tilstøtende vei, samt nesten 400 meter gangvei.

Narverød Park består av lav og moderne blokkbebyggelse, med romslige og varierte leiligheter. Det store og usjenerte utomhusområdet, som ennå ikke ferdig anlagt, er også en fordel i prosjektet.

– Jo, det ligger veldig fint og fritt. Umiddelbart kan det se ut som om vi sløser med plassen, men det er reguleringsplanen som tilsier det. Det er nok en medvirkende årsak til at markedet reagerte så positivt på dette prosjektet, sier Hylland.

– Byggetiden har vært riktig. Vi hadde god tid i avslutningsfasen og vi kan med sikkerhet si at vi har levert et anstendig produkt med riktig kvalitet. Dette kan vi garantert føre opp i referanselista vår, mener Glenne.

Gode tilbakemeldinger
– Det har vært svært lite å sette fingeren på i overtakelsesfasen og på kontroll-
befaringene, bekrefter Hylland.

– I alle boligprosjektene våre gjennomfører vi til slutt en KTI (Kundetilfredshetsundersøkelse). Da får vi tilbakemelding fra kjøperne om alt fra salgsprosess til innflytting. Det er verdt å merke seg at Narverød Park oppnådde tidenes beste score i Backe Prosjekt, poengterer Hylland.

Tekst og foto: Trond Joelson


Flere prosjekter