Leca med gigantisk roadshow

Store deler av våren og sommeren vil du kunne se en trailer utenom det vanlige på norske veier. Byggevareprodusenten Leca har investert i en spesialbygget trailer og reiser land og strand rundt for å demonstrere sine produktnyheter.

Nyhetene det er snakk om er en serie med nye Leca-blokker som med not og fjær og diverse hjelpemidler går langt raskere å mure enn noen Leca-mur tidligere.

I perioden april til og med september, er sjansen stor for at du vil treffe på den gigantiske Leca-traileren et eller annet sted på veien. Den spesialbygde traileren reiser nemlig fra sted til sted og viser fram nye Leca-produkter. Forrige helg var den på Hagemessen på Lillestrøm og deretter legges det opp til et ganske tett turneprogram.

- Jeg tror trygt vi kan si at vi skal dekke store deler av Norge med vårt roadshow, sier Stein Borgen, key account manager i Weber. Vi vil reise fra Kristiansand til Tromsø og besøke Leca-forhandlere, byggevaremesser og andre lokale tilstelninger.

Ett av de første stoppestedene på veien, var Hagemessen på Norges Varemesse, Lillestrøm. Standen var preget av de nye Leca Lock-blokkene og mange interesserte hageeiere og selvbyggere var innom for å få tips og mer informasjon om produktene og fremgangsmåte.

- Årsaken til at vi koster på oss dette både kostbare og relativt kompliserte opplegget, er at vi skal ut og demonstrere våre nye, hurtige Leca blokker. Vi opplever at det er først når vi viser det fram fysisk og demonstrerer hastigheten at folk virkelig forstår hvor effektive de er.

Blokkene han refererer til, er de nye Leca Lock-systemene, blokker med not og fjær, som ifølge Borgen reduserer byggetiden kraftig.

- Men ikke ta mitt ord for det. Besøk roadshowet og se selv. Turneplanen ligger på leca.no. Alle er hjertelig velkomne, vi har program for både proffer og amatører.

90 m2 trailer
Traileren som reiser rundt er en sak for seg, for det er noe av det største og mest imponerende som har kjørt på norske veier. På veien er den stor nok; 17,6 meter lang, 6,5 meter bred og 6,5 meter høy.

Men det er først når den parkerer og “slås ut” at den virkelig blir stor. Man slår nemlig opp en ekstra etasje, og utvider førsteetasjen til begge sider. Da får den en første etasje på 43 m2, annen etasje på 33 m2 og en terrasse på 14 m2. Tilsammen 90 m2!

- Det gir oss god plass til å håndtere alle interesserte vi møter på veien, sier en synlig stolt Stein Borgen.

Dette er turnélista til Leca Roadshow.