BWGs kjøp av Kärnhem godkjent

Konkurrensverket i Sverige har godkjent BWGs kjøp av Kärnhem AB.

Det var 12. mars BWG Homes ASA meldte at de hadde inngått avtale om kjøp av den svenske bolig- og prosjektutvikleren Kärnhem AB.

Kärnhem har nye prosjekter i salg, samt et betydelig antall prosjekter som skal utvikles de kommende år, og selskapet har behov for kapital for å finansiere videre vekst.

Selskapet tilføres finansiering ved at selgerne låner SEK 20 millioner av salgsvederlaget tilbake til Kärnhem AB i tre år, samtidig som BWG Homes gir selskapet en kredittramme på SEK 20 millioner ved tiltredelse av kjøpsavtalen.

Selskapet er i dag en rendyrket prosjektutviklingsorganisasjon med en egen prosjektportefølje på ca. 250 boenheter. Selskapet kontrollerer også en utviklingsportefølje med kapasitet på i overkant av 1 500 boenheter, i hovedsak innen borettslagssegmentet. Kärnhem har, etter flere år med gode resultater, sett en redusert lønnsomhet i 2011 og 2012.

Årsakene til dette er den generelle markedssituasjonen i Sverige kombinert med intern restrukturering for å optimalisere selskapets operasjon. Kärnhem konsernet hadde i 2012 en omsetning på SEK 224,3 millioner og et resultat etter skatt på minus SEK 3,5 millioner. Selskapets bokførte egenkapital ved utgangen av 2012 utgjorde SEK 82,6 millioner.

- Kärnhem er en innarbeidet merkevare innen flerbostadshus-segmentet (rekkehus og leilighetsbygg) i Sverige, og har en god kompetanse på borettslag (BRF) som prosjektmodell. Selskapet som er nærmest gjeldfritt, er re-organisert gjennom de siste par årene og har en slank organisasjon med hovedkontor i Växjö. Med kjøpet av Kärnhem vil vi styrke BWGs strategiske satsning mot et bredere produktspekter i Sverige. Vi får umiddelbart en betydelig posisjon innen leilighetsbebyggelse og BRF ; noe som vil komplettere vår eksisterende småhusproduksjon (Myresjöhus og SmålandsVillan) med flerbostadsprodukter. Vi får også tilgang til et betydelig volum av attraktive tomter i vekstområder og markedstilpassede prosjekter som er klar for realisering, sier konsernsjef Lars Nilsen, BWG Homes ASA.

Les også:
BWG Homes kjøper Kärnhem