Statssekretærflukt viser liten tro på valgseier

I fjor forlot åtte statssekretærer og to politiske rådgivere regjeringsapparatet. Hittil i år har fire valgt andre beitemarker.

Valgforsker Anders Todal Jenssen mener det betyr at de har liten tro på valgseier.

Tall fra regjeringens karanteneutvalg som avisa Dagen har gjennomgått, viser at det til sammenligning i 2008, året før forrige stortingsvalg, bare var tre statssekretærer og én politisk rådgiver som forlot regjeringsapparatet.

– Statssekretærer og andre i regjeringsapparatet søker seg bort et år før valget. Det viser at det er dårlig tro på at man skal klare å bli sittende i regjering, mener valgforsker Anders Todal Jenssen.

De rødgrønne partiene har i lang tid slitt på meningsmålingene, mens Høyre har blitt sterkere og sterkere.

Partisekretær Raymond Johansen ser imidlertid ikke på statistikken med samme øyne. Han mener at det som er mest oppsiktsvekkende er at det er så få statssekretærer som har gått av og så mange som har blitt sittende så lenge som de har gjort.

– Det er ikke alltid slik at man frivillig sitter så lenge man vil i politiske jobber. Det er ikke en fast jobb, og det hender at man ønsker endringer også, sier han, og understreker at flere av de som har forlatt stillingene sine det siste året, har hatt jobben siden 2005. (©NTB)

innenriks.vaktsjef@ntb.no